Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΜΠΑΝΤΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ Γ.Ο.Χ. (ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ) ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

                                              Σερρες 28/6/2017
                 
                                                        ΠΡΟΣ
                                           Την Ιερα Συνοδο Γ.Ο.Χ.
                                 --------------------------------------------------------

Μακαριωτατε , Αγιοι Αρχιερεις , μετα την αναφορα-καταγγελια μου δια το πνευματικο θεμα του νομικου προσωπου της Ι,Μητροπολεως Θεσ/νικης και την αποδοχη απο την πλευρα του οικειου Επισκοπου , για εγγραφη της Ι.Μητροπολεως στο τμημα Ετεροδοξων της πολιτειας , πραξη που συνιστα τελεια παραβιαση των Ιερων αγωνων και της Ιερας Παραδοσεως  των Γ.Ο.Χ. και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γινει αποδεκτη , υπηρξε συνεχεια της πνευματικης πτωσεως του οικειου Επισκοπου Γρηγοριου, την οποια σας γνωστοποιω.
 Την Κυριακη 12 Ιουνιου 2017 Π.Ε. / 25/6/2017 Ν.Η. εγινε γνωστο οτι στη Σερρες θα παρευρισκετο και ο οικειος Επισκοπος για το θεμα αυτο και εκκληθει και προσωπικα απο μελη της εκκλησιας να παρευρεθω , προκειμενου να γινουν γνωστες εκατεροθεν οι θεσεις , ωστε το συνολο των μελων της εκκλησιας να πληροφορηθει  για την νεα κατασταση που δημιουργειται και να τοποθετηθουν οσοι επιθυμουν δημοσιως. Δυστυχως επιλεχθηκε απο την πλευρα του Σεβ. Επισκοπου Γρηγοριου να ομιλησει απο το Ιερο Βημα , στο Κυριακατικο κυρηγμα , οπως μου εγινε γνωστο εξ αρχης , σε εναν χωρο οπου δεν μπορουν να γινουν αντιπαραθεσεις εστω και πνευματικες , παρ ολο που προκληθηκα και προσωπικα  < απο θεση ισχυος  του Επισκοπου , απο το Ιερο Βημα>, επελεξα την σιωπη , ενω δυστυχως τα λεγομενα του αποτελουν μνημειο πνευματικης πτωσεως και εκτροπης ενος Επισκοπου.
     Ξεκινωντας την ομιλια του , μας εκανε γνωστο , περαν καθε αντιρρησεως, οτι οφειλουμε υπακοη στους νομους της πολιτειας και τιποτε περισσοτερο  και εαν θελουμε τα μυστηρια μας να εχουν αναγνωριση , θα πρεπει ολα αυτα να γινουν αποδεκτα και να εφαρμοστει ο νομος 4301.
  Εδω που βρισκεστε , ανεφερε ο Επισκοπος Γρηγοριος  2 - 3 φορες , ειναι το σπιτι μου και δεν δινω σε κανεναν το δικαιωμα να μοιραζει φυλαδια ή να κανει καταγγελιες και εαν το ξανακανει τοσο ο ιδιος οσο και οποιοσδηποτε αλλος θα τον αφορισω, ο αφορισμος τονισθηκε επανελλειμενα προκειμενου ολοι να συμορφωθουνκαι ποτε κανεις να μην τολμησει να πει το οτιδηποτε , εστω και πνευματικο θεμα, το οποιο θα τον ελεγχει .   Τις πολλες  προσωπικες επιθεσεις , εμπαιγμους και  ειρωνιες , δυστυχως δεν τις  ενθυμουμε και δεν τις προσμετρω, ομως εκει που φαινεται δυστυχως η μεγαλη πνευματικη του πτωση ειναι οταν μας ανεφερε στο κυρηγμα του την μεγαλη τεχνολογικη προοδο της επιστημης , οτι με ενα τσιπακι στο σωμα μας θα γνωριζουν το Ιατρικο μας ιστορικο σημερα και αργοτερα οτιδηποτε αλλο και  περισσοτερα,  αναφεροντας το γεγονος ως παραλληλισμο με αλλα τεχνολογικα επιτευματα  , οπως τα συγχρονα κινητα , κλιματιστικα που λειτουργουν μεσω ιντερνετ , θελοντας  παντα να μας γνωστοποιησει οτι ολα αυτα ειναι επιτευματα και προοδος της επιστημης και οτι ο κοσμος προχωραει και εχουμε αλλαγες , οπως φυσικα και να φερει αυτον τον νεωτερισμο να κανει την Ιερα Μητροπολη νομικο προσωπο <σωματειο - Κοινοτητα> ,  [συμπτωματικα ] με Προεδρο τον ιδιο , ενω η γνωμη μου ειναι οι Ιερεις και κυριως Αρχιερεις να ασχολουνται μονο με τα πνευματικα και τα διαχειριστικα να μεινουν για τους λαικους.
  Σε προσωπικη επικοινωνια προ μηνος με τον Επισκοπο Γρηγοριο , παρουσια και της συνηγορου του καθως και του Ιερεα Π. Νικολαο , οταν ανεφερα οτι και το σφραγισμα θα μας επιβληθει δια νομου , απαντησε η συνηγορος του οτι << καλα εσυ εισαι >> κουνοντας το χερι της ειρωνικα , ενω αρχικα μου ειπε η δικηγορος εαν δεν σας αρεσει να φυγεται απο την εκκλησια , δυστυχως τοσο ο Αρχιερεας οσο και ο Ιερεας ,εσιωπησαν , ξεχασαν τους επαινους επι 20ετιας για την προσφορα μου για το καλο της εκκλησιας οπου πολλακις και επανελλειμενα μου ειχαν αναφερει , αλλα και δημοσιως παντα   και εγιναν ολα αυτα Χαριτι Θεου , δια της υπακοης μου τοσο στον Ιερεα ως πνευματικο μου πατερα , οσο και για το καλο της Εκκλησιας και της αγαπης προς τον Χριστο .
 Ειναι πολυ λυπηρο ενας Επισκοπος του Πατρωου Εορτολογιου οχι μονο να μην καταδικαζει το τσιπακι στο σωμα μας , αλλα να προσπαθει να μας το παρουσιασει και να το εμφανισει  ως επερχομενη προοδος της επιστημης , εντεχνως και διπλωματικως και το αναφερω αυτο περαν καθε αμφισβητησεως αφου ολα εγιναν παρουσια ολου του εκκλησιασματος , ενω οπως ειδαμε παραπανω ηταν πολυ σκληρος,αυστηρος και κατηγορηματικος σε οποιον του φερει στο εξης καποιο προβλημα , τον καταγγελω στην συνειδηση του καθε Χριστιανου, προκειμενου να αποφυγει την θανατηφορα αυτη πλανη.
   Οσον αφορα τον απειλουμενο αφορισμο , να γινει γνωστο οτι φοβαμαι μονο τον χωρισμο απο το Θεο και τιποτε αλλο, ενω με τον Επισκοπο Γρηγοριο πλεον δεν εχουμε το ιδιο φρονημα και το ιδιο Πιστευω , αφου εγω πιστευω μονο στην Εκκλησια που ιδρυσε ο ιδιος ο Χριστος , ενω ο ιδιος την αντικατεστησε  με θρησκευτικη κοινοτητα , εχοντας  νομικη υποσταση  της πολιτειας.
  Ειμαι και θα ειμαι για παντα ελαχιστο μελος της Εκκλησιας των Γ.Ο.Χ. σημερα και αυριο με την δυναμη του Θεου των ασφραγιστων Χριστιανων και διωκωμενων, σας ζητω να εξαλειψετε καθε πνευματικη εκτροπη <οπως ο νομος 4301 > και ως ποιμενες του Κ.Η.Ι.Χριστου  να καθοδηγειτε το ποιμνοιο μακρια απο τους σφραγισμενους οπαδους της Νεας Θρησκειας του Οικουμενισμου.
  Τα ανωτερω επιβεβαιωνει και προσυπογραφη  ο εν Χριστω αδελφος  και  Ιεροψαλτης της εκκλησιας ΝΑΤΣΗΣ Θεοχαρης .
                                                                                                                               Αναστασιος Χαρπαντιδης
Κοινοποιειται
  1]   Αγιους Αρχιερεις .
  2]    Επιτροπους εκκλησιας < Γενεθλιον της Θεοτοκου >
ΓΟΧ. Σερρων
κ Προεδρε , εν Χριστω αδελφοι επιτροποι , στα μεγαλα θεματα της Εκκλησιας μας , ολοι μας τοποθετουμασθε δημοσια και εγγραφως και  ενημερωνουμε το εκκλησιασμα που βαδιζει σε πληρη αγνοια , ενω να γνωριζετε οτι μονο οταν προκυπτει πνευματικο θεμα διαχωριζουμε την θεση μας , ειδαλως υπακουομε στις αποφασεις του Κληρου.
Επισης να σας επισυμανω οτι προσωπικα ως προηγουμενος Προεδρος σας παρεδωσα την εκκλησια των Σερρων εδρα Ι.Μητροπολεως , της Μητροπολης Σερρων Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης [ μαλιστα με την βοηθεια του Θεου και της Παναγιας μας καναμε και τα γραφεια αυτης ]  δυστυχως σημερα η εκκλησια εφυγε απο την ιστορικη και παραδοσιακη σχεση της με αυτες τις εκκλησιες , ενω ουτε οτι εγινε εν αγνοια σας και χωρις την συγκαταθεση σας αποτελει επιχειρημα και δικαιολογια.
  3] Ι.Μονη Εσφιγμενου
Πανοσιολογιωτατε Γεροντα Μεθοδιε ευλογειτε, με γνωριζεται απο τους κοινους αγωνες , με την βοηθεια του Θεου, εδω στη Σερρες 2 φορες τα τελευταια χρονια  , κατα της ηλεκτρονικης ταυτοτητας και του χαραγματος, σιγουρα θα ενθυμειστε την παντελη απουσια της παρουσιας  του οικειου Επισκοπου,  μαλιστα το αναφεραται και τακτικα ,που ειναι το τιμημενο ρασο, σημερα Γεροντα φθασαμε σε αυτην την κατασταση Αρχιερεις να παρουσιαζουν το τσιπακι , ως ενα γεγονος  που ερχεται απο την προοδο και εξελιξη της επιστημης , ενω ο  απειλουμενος  αφορισμος προς το προσωπο μου , χωρις μαλιστα να μου επιτρεψει δημοσια να εκφραστω παρουσια ολων , οπως ειδατε ηταν αμεσως εξαντλωντας καθε αυστηροτητα.
 4] Επιτροπους εκκλησιων Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης

  5] Επιτροπη εκκλησιας   < Αγιων Τριων Ιεραρχων   >  Θεσ/νικης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου