Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ Γ.Ο.Χ. ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

             ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ Αναστασιος ΠΡΟΣ
 την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Γ.Ο.Χ.

Μακαριωτατε , Αγιοι Αρχιερεις , με αφορμη την συσταση νομικου προσωπου Ιδ. Δικαιου της Ι. Μητροπολεως Θες/νικης [ νομος 4301 ]ενεργεια την οποια καταγγελω δημοσιως ως σοβαρη πνευματικη εκτροπη και δεν μπορει να γινει αποδεκτη στην συνειδηση του απλου Ορθοδοξου Χριστιανου, είναι περαν της Ιερας Παραδοσεως μας , θετει υπερανω των νομων του Θεου , τους νομους του Κρατους, δημιουργει σοβαρο συνειδησιακο προβλημα στον Ορθοδοξο λαο της Εκκλησιας μας, τους οποιους διχαζει .
Ουδεποτε στην μακροχρονη ιστορια των Γ.Ο.Χ. , ουτε και στην αρχικη περιοδο των διωγμων , εγινε κατι παρομοιο , αφου η ιδρυση τοτε των Κοινοτητων ηταν Θρησκευτικα σωματεια με νομικη υποσταση , για την εξυπηρετηση και την διαχειρηση της εκκλησιας , εντελως ανεξαρτητα και απλος υποβοηθουμενα των εκαστοτε εκκλησιων [ π.χ. θρησκευτικη Κοινοτητα <<Ευαγγελισμος >> για την εκκλησια ,<<Γενεθλιον της Θεοτοκου >> Γ.Ο.Χ. Σερρων ] και όχι να γινουν οι εκκλησιες ή Ι. Μητροπολεις νομικα προσωπα με εγγεγραμενα μελη κλπ. , τα ονοματα των μελων της Εκκλησιας του Κ.Η.Ι.Χριστου είναι εγγεγραμμενα στον ουρανο.
Δεν ισχυει το επιχειρημα ότι είναι νομος του Κρατους , διοτι εμεις εφαρμοζουμε τα του Καισαρη τω Καισαρη και τα του Θεου τω Θεο, τοσο ο Μακαριστος Καλλιοπιος με το συγγραφικο του εργο < η Εκκλησια Γ.Ο.Χ. Ελλαδας εξ αποψεως Νομικης >, οσο και , ο δρομος των Ορθοδοξων > του Π. Ευθυμιου Μπαρδακα, μας δειχνουν τους αγωνες των Πατερων μας , αλλα και την δικαιωση της Εκκλησιας μας και από την πλευρα του Κρατους και το θεμα αυτό εχει κλεισει οριστικα.
Υπηρξαν μεγαλες αντιδρασεις από πολλους εν Χριστω αδελφους , Προεδρους αλλα και διοικησεις Επιτροπων και δεν το αποδεχθηκαν να υπογραψουν και αυτό δειχνει ότι δημιουργει σοβαρο συνειδησιακο προβλημα και χωριζει τους πιστους [ παρ ολο που οι περισσοτεροι σημερα εχουν πληρη αγνοια επι του θεματος ], ενώ πιστευω ότι και η μετεπειτα εφαρμογη του νομικου προσωπου , θα εδραιωση το σχισμα στο χωρο της Εκκλησιας , αφου θα υπαρχουν εγγεγραμμενα μελη και μη.
Να γινει γνωστο ότι η συσταση νομικου προσωπου δεν γινεται αποδεκτη από τις περισσοτερες Ι.Μητροπολεις της Εκκλησιας μας , αλλα και από το συνολο των Ζηλωτων Αγιορειτων Πατερων .
Με την παρουσα μου αναφορα – καταγγελια την οποια εγγραψα για λογους συνειδησιακους , αλλα και από προτροπη εν Χριστω αδελφων , ως μακροχρονιος και παλαιοτερος στελεχος της Εκκλησιας των Γ.Ο.Χ. Σερρων , την οποια υπηρετησα με την Χαρη του Θεου , 20 και πλεον ετη και ως Προεδρος , προκειμενου η Ι. Συνοδος μας , να λαβει σχετικη αποφαση επι του ζητηματος και να τα ακυρωσει, καθως και για την ενημερωση των εν Χριστω αδελφων , που δυστυχως πορευεται εν πληρη αγνοια , τα πνευματικα θεματα μας αφορουν ολους και είναι υποθεση ολων και του καθενος ξεχωριστα.

κοινοποιειται . Ο ελαχιστος των Ορθοδοξων Χριστιανων
Αγιους Αρχιερεις Ι.Η.Συνοδου Αναστασιος Χαρπαντιδης
πρωην Προεδρος Γ.Ο.Χ. Σερρων
ε.α. Αξ/κος ΕΛ.ΑΣ.
Σημ. τηλ. 6983329053
προσυπογραφω την οφειλομενη απαντηση
Του εν Χριστω αδελφου κ. Μαρινου
Ριτσουδη [εμπεριστατωμενη ] για το σχετικο

Θεμα.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου